Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Κοινωνική Ευθύνη



Η εταιρεία μας έχει μεγάλη δράση στην πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Πρώτα απ' όλα σας εγγυόμαστε ότι για την παρασκευή των προιόντων μας  δεν γίνεται παιδική εργασία και οι οι εργάτες που απασχολούνται στην συγκομιδή έχουν ασφαλείς και ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας. 
Ως προς την κινητοποίηση της εταιρείας για το περιβάλλον έχουμε να παρουσιάσουμε σημαντικές δραστηριότητες, διότι δίνουμε άμεση προτεραιότητα σ' αυτό εφαρμόζοντας τις νεώτερες σχετικές μεθόδους. Φροντίζουμε στις συσκευασίες μας να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης μειώσαμε κατά την τελευταία διετία το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων μας και ταυτοχρόνως έχουμε τοποθετήσει εκτάσεις φωτοβολταϊκών απ' τις οποίες προμηθευόμαστε ένα μέρος της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που χρειαζόμαστε. Ακόμη έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία να ανακυκλώνουμε τα παλαιά μηχανήματα και τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούνται στα γραφεία μας και τις εγκαταστάσεις μας. Τέλος στηρίζουμε με υψηλές χορηγίες την WWF για την δράση της στους ελληνικούς τόπους αλλά και αυτούς του εξωτερικού.

Η μαθητική επιχείρηση BIO COMPOST θεωρεί τη γνώση δύναμη και το βιβλίο πολύτιμο και παντοτινό φίλο, γι΄αυτό επιθυμεί να συμβάλει στην ανανέωση της συλλογής της σχολικής βιβλιοθήκης του 6ου Γυμνασίου Σερρών. Για το σκοπό αυτό, ομόφωνα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν να διαθέσουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της επιχείρησης για την αγορά βιβλίων, τα οποία με χαρά θα δωρίσουν στη βιβλιοθήκη.
Επειδή θεωρούμε πολύ σημαντικό τον τομέα της εκπαίδευσης, χρηματοδοτούμε και συμμετέχουμε ενεργά στην οργάνωση σεμιναρίων που απευθύνονται σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων με περιεχόμενο τις τεχνολογικές εξελίξεις και την αξιοποίησή τους στην βιομηχανία. Επίσης στα άμεσα σχέδιά μας είναι να προσφέρουμε τρεις υποτροφίες κάθε χρόνο για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό στον τομέα της κομποστοποιησης. 
Μεγάλη σημασία δίνεται από εμάς στον τομέα της αλληλεγγύης προς και μεταξύ των εργαζομένων μας. Λειτουργεί στις εγκαταστάσεις μας παιδικός σταθμός για τα παιδιά των εργαζομένων μας, χωρίς κάποιο κόστος γι' αυτούς. Επίσης κάθε δύο μήνες γίνεται δωρεάν ιατρικός έλεγχος από γιατρούς στον χώρο της επιχείρησής μας και παρέχονται συμβουλές σχετικά με την υγεία σε όποιον ενδιαφέρεται, διότι δίνουμε μεγάλο βάρος στον τομέα αυτό . Τέλος για να στηρίξουμε την δημιουργία στενών σχέσεων μεταξύ του προσωπικού μας, διοργανώνουμε κάθε χρόνο εκδρομή για αυτούς και τις οικογένειές τους με ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου