Οι παράγοντες αυτοί είναι:
- Ο σωστός αερισμός, διότι αναπληρώνει το οξυγόνο που καταναλώνεται από τους μικροοργανισμούς.
- Η θερμοκρασία, από 45C έως 75˚C.
- Η υγρασία, της τάξεως 45-60%.
- Το ουδέτερο pH.
Ένα άλλο κριτήριο είναι και η αναλογία άνθρακα προς άζωτο, μία καλή αναλογία για ταχεία κομποστοποίηση είναι 2 μέρη «καφέ» προς 1 «πράσινα».
Τα υλικά πλούσια σε άνθρακα είναι τα καφέ υλικά:
ξερά φύλλα, κλαδάκια, χαρτί, ενώ
τα υλικά πλούσια σε άζωτο είναι τα πράσινα υλικά:
λαχανικά, χορταρικά, φρούτα (ωμά ή βρασμένα), υπολείμματα από σαλάτες, κουρεμένη χλόη. Σε περίπτωση δυσοσμίας, πρέπει να αερίζετε καλά και να αναδεύετε συχνά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου