Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Μπέκου Ανδρομάχη
Χριστίνα Σαμαρά
Ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων απο ιεραρχικής τοποθετήσεως ανήκει  στο επιτελείο του οργανισμού κοντά στη διοίκηση κα ειδικότερα στον επικεφαλής ,στον οποίο απευθείας αναφέρεται .
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων πρέπει να έχει γνώσεις ειδικές και γενικές .
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων ερευνά , μελετά , προγραμματίζει , εκτελεί επάνω σε θέματα που βρίσκονται  σε πεδία που έχουν συνάρτηση με την ανθρώπινη συμπεριφορά .
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων εκτελεί στην πράξη τα λεγόμενα του .
Προσπαθεί να πετύχει μέσω του διαλόγου , της ελεύθερης κρίσης και της θεληματικής συμμετοχής να  προτρέψει τα άτομα σε ένα συγκεκριμένο είδος συμπεριφοράς , να πάρουν εκείνη τη θέση ( attitude ) και να προβούν σε εκείνες τις ενέργειες που προβλέπονται από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Σχέσεων .
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων πρέπει να ενημερώνεται διαρκώς στις νέες εξελίξεις , να μελετά την ανθρώπινη συμπεριφορά και να παρατηρεί παγκοσμίως τις τάσεις .
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων πρέπει να αγαπά τους ανθρώπους και να αισθάνεται πως είναι έτοιμος να τους υπηρετήσει .
Στα έμφυτα προσόντα του συγκαταλέγονται το να είναι ευφυής , δυναμικός , απλός , υπομονετικός , ηθικός , ειλικρινής , αξιόπιστος , ακέραιος .
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων πρέπει να μπορεί να προσεγγίσει ψυχικά τους ανθρώπους , ώστε να κατανοεί τις ανάγκες και τις τάσεις των ομάδων και των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνεί .
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων πρέπει να δημιουργεί την κατάλληλη εικόνα για τον ίδιο και για την προσφορά του .
Το πρώτο στοιχείο για τη δημιουργία κατάλληλης εικόνας , είναι το γόητρο .Δεν απονέμεται αλλά κατακτάται από τον τρόπο συμπεριφοράς του επαγγελματία .Κανένας νόμος ή διάταξη δεν απονέμει γόητρο παρά μόνο η αξία του Συμβούλου .
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων με υψηλό γόητρο συνεργάζεται αποτελεσματικά με κάθε επαγγελματία
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων πρέπει να διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του .
Επίσης να προβλέπει τις πιθανές τάσεις και κατευθύνσεις .Να μπορεί να δεί το μέλλον και να φαντάζεται .
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων πρέπει να σέβεται τον άνθρωπο , να μην επιζητά τον έπαινο αλλά να πράττει πάντα στο έπακρο το καθήκον του .
Στη θέση του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων δεν μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος . Ούτε βέβαια Δημοσιογράφος , αλλά ούτε και στέλεχος προερχόμενο απο τον χώρο της διαφήμισης .Οι δημοσιογράφοι συνηθισμένοι να ασκούν κριτική και να καυτηριάζουν στρέφουν σε άλλα μονοπάτια το ενδιαφέρον και οι διαφημιστές συνηθισμένοι να αυξάνουν τις πωλήσεις δεν ενδιαφέρονται για την αύξηση του γοήτρου της επιχείρησης .
Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων μπορεί να εργάζεται  :


Με υπαλληλική ιδιότητα .
Με συμβουλευτική ιδιότητα ( Consultant ) .
Με συμβουλευτική και εκτελεστική ιδιότητα ( Executive ) .

Ανάληψη εργασίας κατά περίπτωση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου